Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 62, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Жозе Моуриньо пое Тотнъм срещу 13 милиона евро

Жозе Моуриньо пое Тотнъм срещу 13 милиона евро

Жозе Моуриньо официално е новият мени­джър на Тот­нъм. Договорът на пор­тугалеца е до края на сезон 2022/23 с годиш­ната зап­лата 13 милиона евро. Специал­ния нас­ледява на поста увол­нения преди ден Маурисио Почетино. По този начин Моуриньо се зав­ръща в анг­лийс­кия фут­бол, след като бе без работа от декем­ври миналата година, когато бе увол­нен от Ман­чес­тър Юнай­тед.

В пос­лед­ните няколко дни са се провели интен­зивни преговори между пор­тугалеца и президента на “шпорите“ Даниел Леви, които са били финализирани рано сут­ринта вчера. Дебютът на Моуриньо в новата му роля ще бъде в дер­бито с Уест Хям в събота.

“В лицето на Жозе ще имаме един от най-успешните мени­джъри във фут­бола. Той има много богат опит, успява да вдъх­новява отборите си и е страхотен так­тик. Вяр­ваме, че той ще внесе енер­гия и вяра в съб­лекал­нята”, така Даниел Леви комен­тира наз­начението на Моуриньо.

“Раз­въл­нуван съм да се присъединя към клуб с тол­кова голямо нас­лед­с­тво и такива страс­тни привър­женици. Харесва ми качес­т­вото в отбора и академията. Работата с тези играчи е това, което ме прив­лече”, заяви от своя страна Жозе Моуриньо.

Пор­тугалецът поема Тот­нъм в момент, в който финалис­тът в Шам­пион­с­ката лига заема 14-о място в класиране на Вис­шата лига. “Шпорите“ са третият анг­лийски клуб в богатата кариера на Моуриньо, който до този момент има 25 трофея — с един повече от всички отличия, спечелени от Тот­нъм в цялата история на клуба. 56-годишният Моуриньо е водил до момента Бефика, Униао Лей­рия, Порто, Челси, Интер, Реал (Мад­рид) и Ман­чес­тър Юнай­тед.

България

Хибридна заплаха

Едно време Плев­нелиев раз­п­равяше, че рус­наците летели над Черно море, за да ни карат да ги прех­ващаме и така да израз­ход­ваме ресурса на изтр…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Дружеството стартира процедурата по отдаване на земеделските си парцели

Над­даването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 3 апри…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен, твърди Тръмп

Русия има оръжия, с които да унищожи всеки вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...